TURISTIČKA PONUDA OPĆINE RAŠA PREDSTAVLJENA NA WEEKEND OUTDOOR FESTIVALU U FAŽANI

Od 24. do 26. svibnja se u Fažani na 9000 m2 zelene površine uz plažu Jug, održao prvi Weekend Outdoor Festival s ciljem da se objedini i na jednom mjestu prezentira sva outdoor turistička ponuda dostupna na području Istarske županije. Sajam je organizirala predsjednica Strukovne grupe pustolovnog turizma HGK ŽK Pula uz podršku Općine Fažana, Istarske županije i Turističke zajednice IŽ-a, HGK – ŽK Pula, Klastera turističkih zajednica južne Istre te TZO Fažana. Festival je okupio četrdesetak izlagača koji su, u tri dana trajanja festivala, domaćoj i međunarodnoj publici predstavili različite aktivnosti vezane uz sport i rekreaciju na moru i kopnu. Organizatori sajma, prepoznali su Općinu Raša kao primjer uspješnoga povezivanja sportske ponude s kulturnim sadržajem u jedinstvenu turističku ponudu te su Turistička zajednica Općine Raša i tvrtka Arsiana d.o.o. pozvane da se zajednički predstave kao izlagači sajma na štandu.

Slogan našega predstavljanja bio je „Spoj turizma i rudarstva“ te smo posjetiteljima štanda predstavili cjelokupnu outdoor, rudarsku i turističku ponudu Općine Raša: turu „Kova experience“ – rudarske ture rudnikom Raša, centar za posjetitelje „Kovarska kuća Arsia“, pješačku stazu „Kovarski putevi“ i East Istria Outdoor ponudu. Štand smo uredili u rudarskome štihu (rudarskim lampama, vagonetom, ugljenom, šljemom…) i na pultu izložili promidžbene letke koje smo dijelili posjetiteljima.

S obzirom na to da je festivalom dominirao sportski sadržaj, naša je rudarska ponuda pobudila veliki interes kod posjetitelja te su se neki od njih već pribilježili za dolazak na rudarske ture. Ovaj nam je festival dao priliku promovirati bogatu kulturno-turističku ponudu Općine Raša te mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava s pružateljima slične kulturno-turističke ponude na području Istre.