“Kova Experience” privukla mlade znanstvenike

Najveća hrvatska podzemna atrakcija, preuređeni raški rudnik, već u prvom tjednu posjeta pobudio je interes mladih znanstvenika. Jučer je, naime, nekadašnji ugljenokop obišla skupina od 30 polaznika Znanstvenog kampa mladih u organizaciji Astronomskog društva i Znanstveno-edukacijskog centra iz Višnjana.

„Tijekom ljetnih kampova u višnjanskoj zvjezdarnici posjetili smo uglavnom sve istarske atrakcije pa nam je ova nova, raška, došla kao pravo otkriće“, kazali su voditelji iz znanstveno-edukacijskog centra.

Podsjećamo da su za posjet rudniku obavezne prijave, budući da je grupa ograničena na 15 sudionika. Prijaviti se možete telefonski, na broj 091 3636 139, radnim danom od 9 do 14 ili putem mrežne stranice www.arsiana.hr

U trosatnu turu uključeno je razgledavanje malog rudarskog muzeja, kratka projekcija s pričom rudara, vođena šetnja 1,5 km dugim potkopom Karlota te marenda. Potrebno je ponijeti čizme ili tenisice za planinarenje, slojevitu odjeću, budući da je temperatura u rudniku između 12 i 13 Celzijeva stupnja, te osobnu ispravu.

Cijena karte iznosi 30 eura, a za mlade od 14 do 18 godina 10 eura. Za građane Općine Raša ulaz je besplatan. U rudnik ne mogu ući djeca mlađa od 14 godina, umirovljenici slabije fizičke spremnosti, a i ostali posjetitelji trebaju povesti računa o svojem općem fizičkom stanju. Detaljne informacije o turi „Kova Experience” možete pronaći na www.arsiana.hr